UN-BOX: Knight 13 - 14 Century (Branislav 'Cesnak' Lukačovič)

Po dobrom rozbehu v podobe Latorreho novinky Saxon Chieftaina, nadišiel čas povenovať sa v UN-BOXe trochu domácej produkcii. Braňo 'Cesnak' Lukačovič je výrazná a svojrázna postavička slovenskej firúrkárskej scény už niekoľko rokov a má na svojom konte nespočet úspechov z domácich i medzinárodných súťaží (pozrite si galériu jeho prác na servri CoolMiniOrNot) - vrátane zlata na World Expo 2011 - Master open kategory. V poslednej dobe sa Cesnak (a nielen on) vrhol na sculptenie a z jeho produkcie je na výber niekoľko bustičiek (Crossbowman 14 Century, English Knight 15 Century) a figúrka korytnačky (tej sa povenujem v niektorom ďalšom UN-BOXe). Počas súťaže Duke Of Bavaria v Ingolstadte som čaru jeho bustičiek tiež podľahol a na skúšku som zobral rytiera z 13. - 14. storočia.



 
Braňove figúrky sú zabalené v malých plastikových krabičkách, kde sú chránené dvoma vrstvami molitanu. Krabičky sú opatrené boxartami samotného Cesnaka, ktorý si zjavne maľovanie vlastných diel vychutnal (iná verzia rytiera). Busta rytiera má 5 dielov (hlava, telo, rameno, ruka, helma), čisto odliatych zo sivého resinu. Deliace roviny sú minimálne, ostrosť detailov i kvalita sculptu je výborná. Nikde som nezaznamenal žiadne bublinky, či defekty odliatkov. Pekne znázornené drapérie a detaily oblečenia, či dramatický výraz rytierovej tváre sú Braňovou dobrou vizitkou.






 
Všetky diely do seba výborne zapadajú a zloženie celého modelu je jedna veľká pohoda. Bonusom je olovený pliešok, z ktorého je možné narezať šnúrky čiapky a po nalepení na čiapku a zaschnutí lepidla vytvarovať do požadovaného tvaru a polohy.



 Busta pripravená na základovanie



Z môjho pohľadu je malým mínusom bustičky menej doplnkov, než býva bežne zvykom, ale Cesnakova filozofia je, že čo na figúrke nie je, to treba namaľovať :))).



 Oficiálny boxart modelu



KNIGHT 13 - 14 CENTURY

Výrobca: Branislav 'Cesnak' Lukačovič
Mierka: 1/12 (celková výška cca 6 cm)
 Materiál: resin
Počet dielov: 5 + olovený plech na šnúrky
Cena: 17.00 €
8 / 10

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Renault 16 Lolita 1970 (Norev, 1:43)

Miniboxy - kde se vzaly?