UN-BOX: Saxon Chieftain 5th A.C. (Latorre Models / Toison Studio)

Dnes mám tú česť predstaviť v UN-BOXe majstrovský kúsok pána sculptora Raúla Garcíu Latorreho (ktorý stojí za projektom Enigma Miniatures a je autorom sculptov pre mnoho figúrkárskych firiem) - novinku Latorre Models / Toison Studio, Saxonského náčelníka v mierke 54 mm.




Luxusná kovová krabička prelepená samolepkou s oficiálnym boxartom, ktorého autorom je Jesús Valera Navarro, je vyplnená čiernym molitanom, takže svoj obsah chráni absolútne bezpečne. Model samotný pozostáva zo štyroch dielov odliatych z bieleho kovu - tela náčelníka, malej časti terénu, ruky s mečom a pošvou meča. Drobné diely sú umiestnené v malom uzatvárateľnom sáčku, aby sa zabránilo ich strate, či poškodeniu.





Sculpt samotný je, ako som už naznačil v úvode, malým umeleckým dielom - póza samotná je na prvý pohľad síce statická, ale ako to už u Latorreho diel býva, disponuje iskrou, charakterom. Latorre kvalitu svojich modelov podtrhuje množstvom detailov, dokonalými drapériami a to všetko korunuje krásnym čistým odliatkom, takmer bez deliacich rovín, s úžasnou hĺbkou a ostrosťou všetkých detailov.





Snáď jedinou drobnou chybičkou krásy je absencia informácie, že krabička neobsahuje časti terénu (strom, korene, havran), ktoré sú na oficiálnom boxarte zobrazené. Túto informáciu človek nezíska ani na e-shope Latorre Models a môže spôsobiť rozčarovanie prípadného záujemcu.


 Oficiálny boxart modelu


SAXON CHIEFTAIN 5th A.C.

Výrobca: Latorre Models / Toison Studio, Španielsko, www.latorremodels.com
Mierka: 54 mm
 Materiál: biely kov
Počet dielov: 4 kusy
Cena: 28.00 € (výrobca), 23.80 € (www.vertigo-miniatures.com)
9 / 10

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Renault 16 Lolita 1970 (Norev, 1:43)

Miniboxy - kde se vzaly?