Renault 16 Lolita 1970 (Norev, 1:43)

Keď som 30. júna zahliadol spanilú jazdu niekoľkých Renault veteránov, ešte som netušil, že sa v blízkosti môjho rodiska koná už po niekoľkýkrát zraz majiteľov a obdivovateľov klasických Renaultov. Na druhý deň sme sa už poinformovaní a zorientovaní aj s Majstrom Petrom vybrali na Krpáčovo ku hotelu Polianka. Malý hotelík sa na dva dni stal malým nebom všetkých renaulťákov a my sme si mohli dosýta obdivovať tieto krásne kúsky.


Plagátik 12. Zrazu Renault Classic Clubu


Naozaj bolo čo pozerať, úžasná legenda 4CV, či krásny a čerstvo zrekonštruovaný R8. Zo všetkého najviac ale moje renaulťácke srdiečko zasiahol pohľad na snehovobiely Renault 16. Nádherné ladné tvary karosérie, pečlivo zreštaurované, proste autíčko jedna báseň.


Jemná bledá ladná kráska R16


Po pár týždňoch sa jednému z mojich zbierkových kúskov stala nehoda a v rukách sa mi ocitlo poškodené autíčko, ktoré tvarovo zodpovedalo ladnej šestnástkovej kráske z Krpáčova a v hlave sa mi začal črtať plán. Preliezol som web a zohnal som maximum možnej fotodokumentácie o tomto autíčku. Dobrý nápad bolo kontaktovať ľudí z Renault Classic Clubu Slovakia, vďaka tomu som sa dostal nielen ku detailnejším a presnejším údajom, ale aj ku majiteľovi auta a menu mojej vysnívanej šetsnástky - Lolita. Teraz už autíčko malo meno, tvár aj príbeh. Preto sa práce mohli rozbehnúť naplno a po necelom týždni stála 43-krát zmenšená Lola na mojom stole.


Rýchle odstrojenie originálneho (a trošku poškodeného) 
modelu R16

Po kúpeli v acetóne prvý nástrek bielou farbou

Dorobené prídavné svetlá a ŠPZ-ka, biele disky kolies

Striekanie chrómovaných líšt na karosérii


Maľovanie interiéru podľa dostupnej fotodokumentácie

Prvé kompletovanie Loly, pridávanie detailov v podobe 
plagátov a samolepiek 

Prvé skúšobné fotenie s originálom na pozadí


Lolitu som na Krpáčove spoznal aj s ozdobnými vlajočkami Renault Classic Clubu, preto posledné detaily boli práve tieto ozdoby. Tento rýchloprojekt by nemal taký bezproblémový priebeh nebyť pánov Pribylského a Nagya, samotného majiteľa krásnej šestnástky, za čo im patrí veľká vďaka. Niečo o Lolinom príbehu si môžete prečítať v článku na Webnovinách - https://www.webnoviny.sk/retro-renault-16-1965-1980/ .





Finálne foto nového prírastku do zbierky


Komentáre

Clipping Path Service napísal(a)…

I really like and appreciate your post.Thanks Again. Keep writing.
Dark Tower napísal(a)…
Thank you for your kind words, I will keep on going :)

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Miniboxy - kde se vzaly?