Stretnutie figurkárov v Bystrom u Poličky

V termíne 28.-30. októbra sa v Bystrom u Poličky (Česká republika) konalo už tradičné Stretnutie figurkárov. Pre mňa to až také tradičné nebolo, pretože som sa na podobnej akcii zúčastnil prvýkrát. Rozhodnutie vydať sa na túto drobrodružnú expedíciu rozhodne neľutujem, pretože som dostal možnosť osobne sa stretnúť so skvelými figurkármi, ktorých som dovtedy poznal len ako nickny na Modelfóre a taktiež sa znovu stretnúť s tými, ktorých už poznám osobne. Súčasťou stretnutia bola aj výstava prác, ktoré si so sebou doniesli a vystavili účastníci 'sleziny'.


Výstavu prác účastníkov stretnutia si užili dospelí aj deti (foto http://svitavsky.denik.cz)


V rámci stretnutie sme si s niektorými figurkármi spravili aj maľovací blok (a celkom poriadny) - cca 10-12 hodín s dvomi prestávkami na obed a večeru :) V rámci bloku som pomaľoval prinesenú figúrku Le Cyclope od Anakrona, konzultoval postup s Mariánom, Cesnakom i Paranoidom a kvalitne pokecal s UMTS, alias Jindrom.

Le Cyclope od Anakrona dostáva prvé matné kontúry v mojich rukách (foto http://svitavsky.denik.cz)


Stretnutie neušlo ani pozornosti médií a tak sa v sobotu zjavili aj reportéri Svitavského denníku a s niektorými prítomnými urobili rozhovory a niekoľko fotografií, zatiaľčo zvyšok trávil popoludnie na výlete k miestnemu hradu. Článok o stretnutí figurkárov v Bystrom si môžete prečítať na webe Svitavského denníku. O pohodu, plný žalúdok a stabilnú hladinu alkoholu v krvi sa všetkým zúčastneným staral nadupaný personál   Hostinca U Hanusů, na ktorý sa fakt asi tak skoro nezabudne.

UMTS alias Jindra odhaľuje tajomstvá Wargamingu (foto http://svitavsky.denik.cz)


Pre mňa vrcholom spoločenskej časti akcie bol pokus o dramatizáciu druhej časti Votrelca pod režisérskou taktovkou Jardy Kubáta a za aktívnej účasti väčšiny prítomných figurkárov :))). Hromadu srandy sme zažili aj so súpútníkmi Majom a Paranoidom pri záverečnom pokuse o návštevu hradu Pernštejn (kde sme ešte minuli posledné peniaze, zapózovali na nádvorí a hlavne ignorovali nezmyselnú obchádzku) a pri ceste domov (Majo nás zásoboval takými perlami, že sme chvíľami fakt nemohli). 

Smer prehliadky zámku je zrejme jasný :)


Prvé fotografie z akcie sa dajú nájsť na nasledovných adresách:

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Renault 16 Lolita 1970 (Norev, 1:43)

Miniboxy - kde se vzaly?