Sköll The Conqueror W.I.P. 12 - NMM brnenie a finále

Pár dní som to odkladal, ale nakoniec nádych-výdych a pome na to - posledná časť mojho mega-maľovacieho projektu sa dostavila. Sköll za tú dobu prešiel dlhokánsku cestu, našiel svoju dušu aj zmysel bytia. Začal ako vedľajšia postava v rámci krásnej epickej bejzky a z barbara dobyvateľa sa stal templár nad ruinami Šalamúnovho chrámu. A ja zrazu stojím pred poslednou časťou projektu - masívnym brnením (ktoré je vpodstate len dvomi náplecníkmi, ale skoro celotelovými :))). 

Najprv som nemal celkom jasnú predstavu, ako budú vyzerať, vedel som len, že chcem, aby svetlá a tiene na tele náplecníkov boli posunuté voči tým na ornamentoch. Naznačil som si to rýchlou wetblendovou skicou a keď som bol spokojný, začal som skicu zintenzívňovať. Zo začiatku to vyzeralo síce plynulo, ale divne, keďže som maľoval všetko naraz aj s ornamentami. Akonáhle som prvými vrstvami farby posunul svetelnosť ornamentov voči zvyšku zbroje, bolo to už fajn a vedel som, že takto to chcem. Potom to už bola len hra s vrstvením svetiel, glazovaním tieňov, celkovým tónovaním. Pre jemnosť, množstvo a hustotu detailov bolo celkom zaujímavé robiť zvýrazňovanie hrán, ale nakoniec sa podarilo. Poslednými drobnosťami pred finálnym osedaním Skölla na bejzku boli ešte ostne, ktoré z náplecníkov vytŕčajú. 

Tento projekt som začal 8. marca 2015 - v snahe vytvoriť epický príbeh som postavil na moje pomery netradične veľkú bejzku (s výnimkou Perzského Assasína, na ktorého je možné nájsť v Sköllovej bejzke odkaz), ktorá predstavovala ruiny starobylého mesta. Inšpiráciou mi bol - ako ostatne väčšinou - kamarát a figúrkár Majo. 

Takmer na deň presne po roku a piatich mesiacoch - 2. augusta 2016 som sa (znovu inšpirovaný Majom) pustil do maľovania bejzky. Aj napriek svojej epickosti, mala byť jednoduchá, takže som ju po tak dlhej dobe použil ako výučbový tréningový nástroj. Vtedy som už vedel, že z jednoduchého fantasy motívu s trollím barbarom bude trochu tajomnejší odkaz na templársku históriu a ich vykopávky pod Šalamúnovým chrámom. Od toho dňa som vpodstate denne venoval pár chvíľ (občas aj viac) tomuto projektu, aby som sa za dva týždne dostal pred brány finále. Týždňová odmlka mala zabezpečiť načerpanie síl a chuti projekt dokončiť.  A 20. augusta 2016 sa aj podarilo :).

Takže teraz už len osadiť Skölla na jeho miesto v ruinách Šalamúnovho chrámu, len pár krokov od najväčšieho tajomstva západnej civilizácie... A snáď aj rovnako blízko pre mňa ku ďalšiemu projektu.



Prvé svetlá a tiene naznačené wetblendingom



 Zintenzívnené wetblendované svetlá a tiene





 Začínajú vystupovať detaily


Aaaaaaaaaaa, ačíname končiť - posledné W.I.P. foto


Komentáre

Borek napísal(a)…
Super! Bylo skvělý sledovat vývoj, snad z toho bude i nějaké poučení pro mě :). Těším se na výslednej look, doufám, že nebudš s osazením figurky na podstavec otálet ;). Hezkou neděli B.
Dark Tower napísal(a)…
Ahoj Borku,
som rad, ze sa ti postup pacil. Daval som viac fotiek nez obvykle a to aj preto, aby som sam seba konfrontoval s postupom a motivoval k dalsiemu. Skoll uz je osadeny na bejzke a vsetko strektnute matnym lakom (za co patri vdaka kamosovi Majovi), takze treba teraz nafotit finalne foto. Myslim, ze vsetko vyslo lepsie, nez som predpokladal (po tak dlhej pauze). Samozrejme, uz si brusim zuby na dalsi projekt :)
Borek napísal(a)…
Super, jsem zvědavý, myslím, že celek bude fakt maso. A prozradíš, co to bude, ten další projekt? Nebo je to zatím tajemství??? Nebo ještě nevíš :P ?
Dark Tower napísal(a)…
Nieje to tajomstvo :) Najprv sa pustim do historickej busticky Sowar Guides Cavalry a potom jeden davnejsie rozrobeny projekt, ktory tiez zacal bejzkou. Na blogu uz o nom zmienka bola. Tak schvalne - uhadnes? :P

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Renault 16 Lolita 1970 (Norev, 1:43)

Miniboxy - kde se vzaly?