Onufry the Ribald - bejzka W.I.P.

Po dlhšom (a určite zaslúženom oddychu) som sa rozhodol pokračovať v maľovaní figúrky, ktorú som si rozrobil ešte na maľovaco-hernej akcii Rajhammer - je to trpaslík Onufry the Ribald z produkcie Scibor Monstrous Miniatures. Ako vždy, začínam bejzkou - túto som mal natretú základovkou už zo spomínanej chaty. Po viacerých komentároch na adresu mojho pravidelného používania modrej pri maľovaní miniatúr, podtrhnutého mrazivým zabijakom Urmuthom som sa rozhodol tentoraz modrú nepoužiť vôbec.

Pre bejzku som zvolil zeleno-sivé odtiene, doplnené jemným nádychom hnedej a nezdravou zelenohnedou vegetáciou. Poodhadzovanú trpajzličiu ikonografiu som v základe natrel mixom metalických farieb strieborných a medených odtieňov a náasledne sltmil pár hnedými a čiernymi washmi.


Jemne drybrushnutá skala bola následne vytieňovaná klasickým layeringom


Doplnil som paprade a vytieňoval metaliky na trpajzličích znakoch

Ani po viacerých provokáciách, aby aspoň žaba dostala modrú kamufláž som sa nenechal zlomiť a dostala decentný ropuší look... Plus hlina a prach v puklinách.



Finálna podoba bejzky

Komentáre

Matej "KaVečko" Paluda napísal(a)…
Žeby žaba na prameni :D? Super tieňovanie, celé to vyzerá ako keby to ani nebol model, ale reál. Veľmi dobrá robota!
Dark Tower napísal(a)…
Diky KaVecko :) Škoda len, že trpaslík dopadol tak, ako dopadol. Ale radšej sa vrátiť z kratšej štreky, než sa zbytočne plácať v blate... Takže dúfam, že budem čoskoro schopný pokračovať.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Renault 16 Lolita 1970 (Norev, 1:43)

Miniboxy - kde se vzaly?