UN-BOX: Deathwing Command Squad (Games Workshop)

Je to len pár dní, čo Games Workshop ohlásil nové modely pre Dark Angels a od 12. januára sa reálne začali distribuovať prvé predobjednávky. Modely vyzerali už na prvý pohľad veľmi dobre a preto som rád, že krabicu s jednou sadou už držím v rukách a zároveň začínam novú rubriku blogu UN-BOX, čiže malé pohľady do figúrkových krabíc (zľahka inšpirovaný kolegom Dakanom, ktorý v poslednom čase tých krabíc rozbalil viac :))).




Krabica Deathwing Command Squad od Games Workshop obsahuje päť modelov pre Warhammer 40K armádu Dark Angels. Už na krabici nás výrobca upozorňuje, že tieto modely v terminátorskom brnení môžu byť postavené buď ako Deathwing Command Squad, ďalej ako bežni dark-angelskí terminátori, alebo ako Deathwing Knights.




Krabica obsahuje tri plastové spručky so 102 dielmi pre stavbu modelov, päť veľkých terminátorských 40 mm kruhových bejziek a jednu malú 25 mm bejzku pre zahaleného nosiča meča Perfidious Relic, niekoľkostranový návod na zostavenie modelov a aršík s vodolepkami.




Spručky sú z tvrdého sivého plastu,  bežného pre plastikové modely väčšiny výrobcov. Diely sú odliate čisto, bez výrazných deliacich rovín a dalo by sa povedať, že sú bezchybné. Vytknúť sa snáď dajú len príliš statické pózy nôh, ktoré sa ale dajú poriešiť akčnejším napózovaním trupu, či rozrezaním nôh pri väčšej konverzii. Už pri prvom pohľade na spručky je jasné, že tento box sa oplatí - krásne detailné časti pre zostavenie terminátorov môžu byť vykombinované množstvom zbraní (stormboltre, plazma, melta, powerfisty, či halapartňa Halberd of Caliban) doplnené kopou dark-angelských bitzov a ikonografie. Pre veliteľskú squadu si môžete postaviť vlajkonosiča, medika, šampióna, či seržanta.






Čo ma ale zaujalo oveľa viac ako bežní terminátori, sú Deathwing Knights - špeciálne charaktery odené v mníšskych sutanách s kapucňami, ktoré sú veľmi pekne vysculptené a sú výzvou pre maľovanie. Navyše majú zaujímavú atmosféru, keď v sebe kombinujú hi-tech technológiu v podobe terminátorského brnenia; a temnotu mníšskeho života v podobe sután a rôznych náboženských relikvií.





Zároveň je tu šanca, že sa bude dať z Deathwing Knights dielov poskladať model Beliala, ktorý patrí tiež k novinkam pre Dark Angels, ale - bohužiaľ - predáva sa ako resinový FailCast - podobne, ako som z Grey Knight Terminátorov poskladal hrdinského Kaldora Draiga ...



Resinový Belial



DEATHWING COMMAND SQUAD

Výrobca: Games Workshop, Veľká Británia, www.games-workshop.com
Mierka: 28 mm
Materiál: plast
Počet dielov: 102 na 3 spručkách
Cena: 35.00 £ (výrobca), 45.50 € (www.madmaxon.sk)

8 / 10

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Renault 16 Lolita 1970 (Norev, 1:43)

Miniboxy - kde se vzaly?