Old Barbarian W.I.P.

Po viacerých návštevách u priateľa Mariána v Žiline som sa dostatočne namotivoval na krásnu figúrku Old Barbarian, ktorú pre Black Sun Miniatures vysculptil Joaquin 'Freeman' Palacios, Figúrka je v mierke 75 mm, ktorú som zatiaľ nikdy nemaľoval. Kvalita Freemanovho sculptu ma ale natoľko presvedčila, že som sa odvážil a do barbara šiel. Zároveň som sa rozhodol vyskúšať si ďalšiu novinku - prácu s umelou vodou. Vybral som rásny hranol pre podstavec s drobným kazom na jednej strane, ktorý som využil pre zapustenie vody. 




Priprava a základ bejzky pre vodu


Spolu s dobrými radami od Mariána som pripravil základ bejzky a aplikoval som umelú vodu z obdchodu DaVinci pri Panta Rhei. Bejzku som naspádoval smerom ku kazu, terén som vytvoril z Milliputu, na kotý som dal viacero skaliek, drobného štrku a piesku. Bejzku som rýchlo namaľoval - rozhodol som sa namaľovať len to najnutnejšie, aby som mohol aplikovať vodu a v prípade neúspechu neľutoval zabitý čas. Následne som vytvoril šalung na vodu, rozrobil som dvojzložkový resin, ktorý som dofarbil na zeleno a aplikoval vodu. Potom som už len čakal, ako sa všetko vyvrbí.



Pripravená a namaľovaná bejzka





Práca s umelou vodou a hotová bejzka


Priznám sa, že celkový výsledok bejzky s vodou ma veľmi príjemne prekvapil a motivoval do ďalšej práce. Pokračoval som v maľovaní smerom od bejzky nahor a behom niekoľkých dní som mal hotovú celú figúru. Nižšie ešte krátky prierez prácami na barbarovi.


 Pre ilustráciu prvá vrstva wetblendovaného základu nohavíc





Hotové nohavice, opasok a plátové brnenie



Modrá handra okolo pása a diabolská tvár na opasku



 NMM (Neviem Maľovať Metaliky :)))) štít


Bojové kladivo (asi jediná vec, ktorá mi na figúre vadila)


Prvý pokus o pleťovku neskončil dobre



Druhý pokus pleťovky už vyšiel lepšie a figúra sa začína črtať




Finálna podoba pleťovky a zároveň posledné W.I.P. foto


Okrem problému s pleťovkou, s ktorou som na prvý pokus nebol spokojný, sa figúrka doslova maľovala sama. Aj napriek tomu, že som s takouto veľkosťou ešte nemal skúsenosť, naozaj som si prácu na barbarovi doslova vychutnával a teším sa na ďalšiu 75mm figúrku.



Komentáre

Borek napísal(a)…
Ahoj. Jsem trochu zmatený, jak se mi zobrazují novinky z Tvého blogu, ale to nechme stranou.

Tohle je bomba. Figurka je samozřejmě úžasná, anatomicky přesná např. povislá kůže (staršího muže) na prosou, i přes mohutné svalstvo... Je to krásný, čistý a realistický skulpt se super atmosférou. Dynamika postoje je skvělá. Ne nadarmo patří Palacios k absolutní špičce. Ale líbí se mi taky hodně Tvůj Paint, a taky mrkám na tu rychlost, s níž jsi to zvládnul...

Dobré skulpty se vždycky malují líp, než ty špatné, to je fakt, ale Tvoje verze se mi moc líbí. Jediné, co se mi zprvu zdálo, že tělové vybarvení je příliš kontrastní, ale ke Tvému stylu to patří a při komplexním pohledu, hlavně u poslední fotky, vypadá celek fakt pěkně a vyváženě. A ta bejzka - super, voda vypadá fajn.

Prostě celkově krásná práce. Díky za sdílení postupů a hezký den

Borek
Dark Tower napísal(a)…
Ahoj Borku,
diky za povzbudive slova. Barbar samozrejme je nadherna figurka a mal som pred nou respekt. Ale az na tu pletovku slo vsetko ako po masle, skutocna radost malovat (klobuk dole pred Palaciosom). Ono je to trochu problem s fotenim a so zobrazenim fotiek figuriek napriec roznymi zariadeniami a zobvrazovacimi jednotkami. Preto sa budem snazit vzdy odfotit sj s vlastnou rukou, aby sa dalo porovnat. Ale pravda je, ze malujem viac kontrastnym - takym komiksovym sposobom a tam je ten rozdiel potom vidiet.

Radenie prispevkov neries, proste niektore kratke spravicky a Un-Boxingy idu napisat za par minut, ale taky dlhsi report, kde je kopa fotiek fotenych priebezne - to chvilu trva. Nasledne to chcem mat ale spravne na casovej osi, takze prispevok zaradim casovo naspat ku datumu, kedy som realne figurku maloval.
Borek napísal(a)…
Aha, tak už to chápu, dík za vysvětlení :)

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Renault 16 Lolita 1970 (Norev, 1:43)

Miniboxy - kde se vzaly?