Projekt BIGGLES - UN-BOX: Hero Of The Sky (Ben Komets Miniatures)


Bena Kometsa poznám už dlhú dobu. Najprv len ako figurkára, ktorý ma prostredníctvom svojich prác on-line učil maľovať, potom aj osobne z viacerých súťaží (najmä z Duke Of Bavaria v Ingolstadte a Vertigo Cup v Banskej Bystrici). Ben je hviezda prvej veľkosti, no napriek tomu skvelý a skromný človek, figurkár a maliar. Ben robí veci srdcom - či sa jedná o maľovanie, pomoc, dobrú radu, alebo o videotutoriály prostredníctvom portálu Patreon. A so srdcom produkuje aj figúrky. Jednou takou je aj Hero Of The Sky - bustička prasiatkového pilota, skvelého Piggleswortha pre môj projekt.






Hero Of The Sky pricestoval v luxusnej hand-made drevenej krabičke s vypáleným logom Ben Komets Miniatures a patentovým zatváraním. Vo vnútri sa nachádzala samolepka fúzatého prasiatka a tiež malá ID kartička obsahujúca originálny boxart od Bena a skicu pilota, obojstranne vytlačená na kvalitnom papieri. Samotné diely busty sú zabalené v čiernom papieri a drobné dieliky ešte v plastikovom sáčku.



Originálna hand-made drevená krabička


Diely busty sú kvalitne odliate zo svetlosivého resinu. Základ busty - teda hlava a torzo tela pilota v jednom kuse a drobné diely šálu, pracky a cigarety na liacich rámčekoch. Všetko je odliate veľmi kvalitne bez deliacich rovín s pekne znázornenými povrchmi materiálov. Jednotlivé diely majú naznačené umiestnenie a všetko pekne do seba zapadá. Bonusom je aj zabrúsenie spodnej časti bustičky do hladkej roviny. Na poskladanie busty tak bude stačiť skalpel a lepidlo.


Kvalitne odliate diely


Keďže chcem, aby obe busty Bigglesa i Pigglesa boli na prvý pohľad z jednej 'rodiny', musel som pre Hrdinu Oblohy spraviť malý pylón. Ako som už spomenul v UN-BOXe RFC Pilota, tento podstavec má ako samostatný diel a tak som si ho za pomoci InstaMouldu a hrče GreenStuffu zduplikoval. 

Hero Of The Sky z produkcie Bena Kometsa je prémiovým produktom z limitovanej série (prvú várku som prepásol, takže som bol vďačný za druhú, z ktorej včase písania tohoto UN-BOXu zostáva ešte 5 kusov) a tomu zodpovedá aj jeho prevedenie. Štýlová drevená krabička, samolepka, ID kartička, čierny baliaci papier, kvalitne zabalené odliatky, to všetko z neho robí zberateľskú chuťovku, po ktorej siahne každý zarytý figurkár (a väčšina už tak aj urobila). Rozhodne nebudú sklamaní.


Originálny boxart od Bena Kometsa


HERO OF THE SKY

Výrobca: Ben Komets Miniatures
Sculptor: 
Lucas Pina Penichet
Mierka: 1/12 (50 mm)
 Materiál: resin
Počet dielov: 4
Cena: 35.00 €

(priamo na e-shope BenKomets.com)
10 / 10

Komentáre

Borek napísal(a)…
No, vůbec to nevypadá špatně. Bude to pěknej kontrast mezi těmi dvěma bustami. Plánuješ to "dvoubustí" nějak doplnit, třeba modýlkem letadla? Líbí se mi ten art, který máš v čele článků, to letadlo by se tam vyloženě hodilo, ačkoli já sám si neumím představit, jak by se to dalo zakomponovat do nějakýho fúnkčního kompozičního celku :D
Dark Tower napísal(a)…
Nevim, taky sem nad tim premyslel, uvidime. Mozna nejake napady mam.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Renault 16 Lolita 1970 (Norev, 1:43)

Miniboxy - kde se vzaly?